Zonnepanelen reinigen

Aangezien u op deze pagina beland bent, weet u waarschijnlijk wel waarom u hier bent: om uw zonnepanelen te laten reinigen. Meestal worden zonnepanelen schuin op het dak geplaatst, waardoor de meeste vervuiling er met het regenwater afloopt.

Toch blijft er na verloop van tijd altijd vervuiling achter waardoor het rendement terugloopt. Zonnepanelen zijn niet zelfreinigend. Wist u dat Vlaanderen behoort tot de zwaarst met fijn stof vervuilde regio’s ter wereld? Gemiddeld rendementsverlies van zonnepanelen in Vlaanderen ligt daarom van 4,4% tot 7,7% en met pieken tot 25%.

Zonnepanelen zelf reinigen?

Regen, en ook leidingwater dat je met de tuinslang op je zonnepanelen sproeit, bevat kalk en mineralen. Dit zorgt voor een film op je zonnepanelen die een maximaal rendement in de weg staat.

Vragen?

  Voordelen reiniging zonnepanelen

  1. De kosten van de reiniging van de zonnepanelen is lager dan de winst die u haalt uit het rendementsverlies dat u anders zou lijden.

  2. Behoud van rendement van uw zonnepanelen (tientallen euro’s per maand).

  3. Verlenging van de levensduur van de zonnepanelen.

  4. Eventuele beschadiging aan de zonnepanelen is na reiniging zichtbaarder.

  Zonnepanelen reinigen met osmosewater

  Zowel bedrijven als particulieren kunnen beroep doen op Cleantime bvba voor het reinigen van zonnepanelen. Dit gebeurt met het osmosesysteem, waarbij alleen zuiver water wordt gebruikt.

  Zonnepanelen reinigen met osmosewater heeft als voordeel dat uw zonnepanelen gekuist kunnen worden zonder zeep, maar wel extra mooi zullen schitteren en tegelijkertijd alle zonlicht kunnen opnemen.

  Osmosewater is zuiver water, en bevat geen componenten zoals zout, kalk, zink, nikkel en nitraten. Wanneer osmosewater in aanraking komt met vuil gaat het alles absorberen en verwijderen. Een schitterend resultaat voor een optimaal rendement van uw zonnepanelen.

  Onze deskundige vakmensen beschikken eveneens over de juiste uitrusting en ervaring om het reinigen van zonnepanelen met een minimum aan risico uit te voeren. De multilayer borstel met nylonvezels die we gebruiken tijdens het schoonmaken voorkomt beschadigingen, maar zorgt tegelijk voor een grondige reiniging van oppervlakkig en hardnekkig vuil.

  Frequentie

  1 of 2 maal uw zonnepanelen reinigen per jaar volstaat om een optimaal rendement te behouden.